Hoppa till huvudinnehåll

Diabetesstudie med VibroSense Meter på nervskador i fötter visar stark korrelation med Golden Standard

Överläkaren vid Skånes universitetssjukhus, Dr. Eero Lindholm, kommer presentera unika studieresultat från en studie på nervskador i fötter hos patienter med typ 1 diabetes. Studien visar att det finns en stark korrelation mellan nervledningsundersökningar och MultiFrekvens Vibrametri med VibroSense Meter. Resultaten ska presenteras på diabeteskongressen EASD (European Association for the Study of Diabetes) som hålls i Barcelona i september där VibroSense också kommer delta som utställare.

Dr. Lindholm har tilldelats en posterpresentation där han kommer redovisa sina studieresultat som visar att undersökningar av nervledning i foten ger mätresultat som överensstämmer mycket bra med resultatet från undersökningar med VibroSense Meter där man undersöker känseln i fotsulan. Nervledningsundersökningar är i dag så kallad ”Golden Standard” vid diagnostik av nervskador i fötter hos diabetespatienter.

EASD är en av världens viktigaste konferenser för forskare inom diabetes. EASD har fler än 5 000 medlemmar från mer än 100 länder. Årets konferens äger rum 16-20 september i Barcelona och fler än 15 000 delegater från mer än 130 länder deltar. VibroSense Dynamics deltar även i år som utställare på EASD hall 2, monter A07.

  • Dr. Lindholms studie visar att vårt mätinstrument ger i stort sett samma resultat som dagens ”Golden standard” vid diagnostik nervskador orsakade av diabetes. Nervledningsundersökningar är en väldigt specialiserad undersökning som är dyr, tidskrävande och som kan upplevas som obehaglig. Dr. Lindholms resultat innebär att vi med vårt instrument VibroSense Meter kan erbjuda ett alternativ till en specialistundersökning till primär- och specialistvård, som är väsentligt snabbare, smärtfri och mycket billigare än dagens nervledningsundersökningar, säger Toni Speidel, VD VibroSense Dynamics AB.

 

Kontakt
Toni Speidel, VD VibroSense Dynamics AB,
Tel: +46 40 88 026 (Obs! nytt växelnummer)
E-post: info@vibrosense.com
www.vibrosense.com

Om VibroSense Dynamics AB (publ)
VibroSense Dynamics AB (publ) säljer och utvecklar medicintekniska produkter och tjänster för diagnostikstöd vid nervskador i händer och fötter till primärvård, företagshälsovård, sjukhus och forskare. Bolaget grundades 2005, är noterat på Spotlight Stock Market och har sitt säte i Malmö, Sverige.